nedjelja, 13. svibnja 2012.

  Žena si, možeš sve !!!

„Žena si, možeš sve“, poznata je izjava slavnog dr.Housea iz istoimene serije. S ovom izjavom u prvi tren složile bi se sve žene svijeta. No kada bi malo duže razmišljale, možda bi se ipak predomislile. Kako rezultati istraživanja pokazuju, u hrvatskom top menadžmentu je samo 6% žena. Premalo?? Prema mom subjektivnom mišljenju, stvarno mali postotak. No, na trenutak zaboravite tih 6% i pročitajte intervju s najuspješnijom ženom hrvatskog menadžmenta, koja već četvrtu godinu za redom zauzima prvo mjesto na tradicionalnoj Liderovoj listi „300 najmoćnijih žena hrvatskog biznisa“, Ljerkom Puljić. (http://www.jutarnji.hr/ljerka-puljic--agrokor--procitajte-intimnu-ispovijed-prve-hrvatske-menadzerice/946975/) Uz Ljerku, najuspješnije menadžerice u Hrvatskoj su: Nevenka Bečić, koja osim vođenja poslova Keruma postaje i saborska zastupnica, Davorka Tancer, predsjednica Uprave Inine kompanije Prirodni plin. Iza njih slijede Gordana Kovačević (Ericsson Nikola Tesla), Mladenka Grgić (Euroherc osiguranje), Iva Balent (Agrokor), Irena Jolić Šimović (HT), Slavica Maros Stipančić (Dinova – Diona), Marica Vidaković (Kraš) i Đozi Heberling (Plodine) i Sandra Mehelčić (najbolje mlada menadžerica).U nastavku možete pogledati i video o Sanji. 











                        Ove žene dokaz su, da ako si žena, stvarno možeš sve :)))


Do slijedećeg posta, lijep pozdrav :)

Kristina
                                                                                                                                                          

Broj komentara: 8:

  1. zanimljivo, dosta žena je na vodećim pozicijama u velikim tvrtkama..:)

    OdgovoriIzbriši
  2. Odličan post! Ove menadžerice koje si navela rade i vode najveće tvrtke u Hrvatskoj i surađuju sa ostalim velikim tvrtkama u Europi pa i šire. To zahtjeva puno ozbiljnosti, vremena i odgovornosti. Odličan video i odličan primjer koji pokazuje da žena može voditi posao, raditi na svoju karijeru i brinuti se za obitelj, podržavam to da treba raditi na sebe, na uspijeh! stvarno možete sve :) ..Sve pohvale za blog, temu, postove.. :)) !!

    OdgovoriIzbriši
  3. Hvala :)) Nadam se da će se u budućnosti postotak žena u top menadžmentu još više povećati

    OdgovoriIzbriši
  4. Iznenađena sam što je ovoliko žena na vodećim pozicijama, i to još u našoj državi koja još nije blizu razvijenijim državama zapada :)
    Budućim menadžericama, kao što si ti, one mogu biti odličan poticaj i primjer kako se sve može kad se hoće, i sve se može kad si žena :D

    OdgovoriIzbriši
  5. Odličan post :)
    Drago mi je što pozicija žena u menadžerskom svijetu svakim danom sve više napreduje.

    Jer ipak, ŽENA MOŽE SVE :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Nadam se da će žene još više napredovati, hvala na pohvalama :)

    OdgovoriIzbriši
  7. tema je baš zanimljivo pokrivena, evo ja se nadam da ćeš se naći među poznatim menadžericama ;);)

    OdgovoriIzbriši
  8. Hvala Hrvoje, također se nadam da ćeš biti uspješan menadžer koji će cijeniti doprinos žena u organizaciji :))

    OdgovoriIzbriši